Har DU mot til å være den du er?

Det gjelder å ha mot til å være den man er. Og ikke miste motet fordi man er den man er.

– Torvald Gahlin

 

Folk som har det bra

Du må være den du er!

– Er du deg selv? Eller føler du at du må være en helt annen for å takle dagliglivet, jobben, omgangskretsen m.m.?

I et tidligere blogginnlegg skrev jeg om at stress kan føre til alvorlig sykdom, deriblant muskel- og skjelettproblemer. Lite ante jeg da at jeg selv skulle komme i denne situasjonen.  Jeg er jo utdannet coach og jobber daglig med metoder og verktøy som blant annet skal hjelpe meg til å leve det gode liv.  Jommen sa jeg smør! 🙂

Men jeg er ikke annet enn et menneske jeg også og gjorde noe som medførte indre stress for meg, som igjen påvirket meg så mye at jeg ble syk av det.

Du fikk kanskje med deg at jeg for noen uker siden ble plukket av banen? Ryggen takket «ørlite» for seg og jeg måtte kaste inn håndkleet.

Når sånt skjer funderer jeg ofte på hva som er årsaken til at jeg blir syk. Ikke hadde jeg løftet noe tungt og heller ikke foretatt bråe bevegelser – ryggvondten kom bare helt plutselig.

Jeg fikk på en måte litt panikk – jeg har jo lyst på et aktivt liv, bevege meg fritt, ut på tur, mosjonere, bestige (kanskje ikke de aller høyeste) topper og ha et deilig liv. Må jeg nå gi opp dette pga. ryggplagene?

Jeg oppsøkte flere mennesker i løpet av de første ukene og det viste seg at dette spørsmålet dukket opp flere plasser «Hvem er du»?  Og «Gis det rom for å være den du er» i omgivelsene du ferdes i?  Jeg fikk noe å tenke på og måtte være fullstendig ærlig med meg selv. Jeg hadde faktisk latt være å være meg selv over lengre tid – og jeg hadde nok glemt (eller kanskje fortrengt) hvilke verdier jeg har og hvem jeg egentlig er.

Så hva gjorde jeg?

Jeg har listet opp noen punkter som jeg gikk gjennom i forhold til å være meg selv. Kanskje disse kan hjelpe deg også?

Hva er det som definerer meg som person?

  1. Hvilke verdier har jeg?I am lost
  2. Hva liker jeg?
  3. Hva liker jeg ikke?
  4. Hva er viktig for meg?
  5. Hva betyr mest for meg?
  6. Hva skal til for at jeg skal føle meg bra?

Det er ofte knyttet sterke følelser til våre personlige verdier. Når vi handler på tvers av viktige verdier, kan vi oppleve følelser slik som sinne, irritasjon, frustrasjon, føle oss utilfreds, utbrent og syk. Disse negative følelsene gjør at vi opplever indre stress i kroppen. Det som skjer da er at kroppen automatisk tror at vi er i fare og går i alarmberedskap. Utskillelsen av stresshormoner øker og dermed kan negative og uheldige reaksjoner, slik som sykdom og utbrenthet, oppstå i kroppen.

Og det var nettopp dette som skjedde med meg. Over lengre tid hadde jeg latt være å være meg selv og det indre stresset påvirket kroppen min. Ryggen min takket for seg for en periode og jeg ble plukket av banen slik at jeg kunne få anledning til å finne igjen meg selv og mine verdier.

Er det ikke fantastisk hvordan kropp og sinn samspiller?

Ved å bli bevisst meg selv – hva som er mine verdier, og ved å handle i tråd med disse, kjenner jeg nå en større tilfredsstillelse og balanse i livet.

”Din største gave til menneskeheten er å være den du virkelig er.”

Jeg legger ved en link til Youtube hvor Skrimmel Skrammel synger en sang om å være den du er. Klikk på linken under og hør på den fantastisk flotte teksten.

https://www.youtube.com/watch?v=jw3g6YXV1Pw

Dette innlegget ble publisert i Motivasjon, Stressmestring, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar