Inngangsporten til store verdifulle skatter

Her om dagen leste jeg et blogginnlegg hvor forfatteren irriterer seg over det hun definerte som «forbasket hverdagspjatt».

Umiddelbart kjente jeg at jeg ble provosert av utsagnet og innholdet i innlegget. Min første tanke var at forfatteren her undervurderer andre menneskers livserfaring og visdom og på en måte mener at hun og hennes måte er bedre enn andres. Det er absolutt ikke sikkert at det er slikt ment fra forfatters side og det er heller ikke så nøye hva hun egentlig mener. Det som ble viktig for meg er hvordan jeg reagerte på innholdet.

Jeg satt og tenkte litt på akkurat det der med hverdagssnakk. Og ja, det kan inn i mellom oppfattes som kjedelig og lite givende. Men for meg så er hverdagssnakk noe verdifullt. Det er på en måte inngangsporten til store verdifulle skatter. Åpner du ikke opp disse portene så går du glipp av så mye. Det er der du starter på den store reisen det er å bli kjent med folk og de fleste har faktisk noe – masse –  og tilføre oss alle, dersom vi bare er villig til å åpne opp. Tenk på all kunnskap og erfaringer mennesker sitter inne med som bare venter på å få poppe opp men som, pga. holdninger som blant annet forfatteren av nevnte blogginnlegg har, holder inne sin visdom. De tillater de ikke å komme ut nettopp fordi andre mennesker kanskje kan oppfatte det som kjedelig og irriterende og som noen skriver – gir andre mennesker utslett.

Jeg slår derfor et slag for det generelle hverdagslige «pisspreiket» og håper at alle dere andre hiver dere med. Åpn opp for andre menneskers visdom. Lær de å kjenne. Ta inn over deg det de sier og kanskje lærer du også noe.

Jeg formelig elsker dette preiket, ikke alle dager selvfølgelig, men som oftest. Bare la skravla gå å snakke om alt og intet. Det leder til så mangt og gir, i alle fall meg, masse glede.

Likte du min innstilling til «hverdagspreiket» så kan du gjerne dele, slik at andre også kan la seg inspirere. Da klikker du bare på deleknappen under her ⇓

 

Dette innlegget ble publisert i Gode liv, Gunn Brox, Tips til en bedre hverdag og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar