«Feber i halve kroppen!»

Feber i halve kroppen –  hetetokter -overgangsalderen!

Kjært barn har mange navn.

HAH!

«Jaggu sa jeg smør» (hva er det for slags teit uttrykk, forresten?)

(I Bokmålsordboka og Nynorskordboka står det at uttrykket Jommen sa jeg smør! betyr ’tvert imot!’ Så da vet dere det.)

Er det noen av dere, kjære lesere, som kjenner dere igjen?  Det håper jeg egentlig ikke, men om så skulle være, så har dere min dypeste medfølelse.

For maken til ubehagelig tilstand skal du lete lenge etter. Dere som kjenner til det jeg nå snakker om, håper jeg nikker med hodet og er hjertens enig.

Det begynner å bli en stund siden jeg har hatt en god natt søvn.  Og det starter egentlig allerede før jeg skal legge meg. Hetetoktene kommer som kastet på og lager krøll for meg. Det er ikke alltid like passende å hive av seg klærne eller sette dører på vidt gap. Og akkurat når du har gjort akkurat det, så blir det så forferdelig kaldt igjen. Brrrrrrrrrrrrr. HVEM er det som har åpnet dørene? Jeg fryser! Hiver meg rundt og lukker igjen og får på meg pledd. Så går det en liten stund og så er det i gang igjen!

OH LORD!

Jeg sovner vanligvis veldig fort – det er ufattelig deilig å legge seg i en god seng, etter en vellykket arbeidsdag. Men…………… bare en time etter at jeg har sovnet, så våkner jeg av en forferdelig hete. I starten var det som å ha «feber i halve kroppen» men nå har det sannelig flyttet seg til hele kroppen, selv om det egentlig er verst i overkroppen. Det føles formelig som om jeg brenner.

Dyna flytter seg, av og på og av og på, flere ganger i løpet av en slik natt. Og jeg har ikke før kastet den av meg og snudd meg så må jeg ta den på igjen (det blir jo så forferdelig kaldt igjen) og snu meg igjen. Slik går det slag i slag, annenhver time, til klokken ringer og jeg (nesten jublende) kan stå opp og begynne å fungere igjen. Fordelen er jo at jeg uhyre sjelden forsover meg da.

Det gjelder å se lyspunktene i livet. For jeg er jo en positiv person, må vite.

Jeg kjenner meg litt sånn når jeg våker noen morgener

253

Det verste er at jeg leser på ulike nettsteder at dette skal vare i opptil 4 år – jøye meg! Hvordan skal dette ende? Og jeg leser også at det for noen varer livet ut.

Grøss og gru!!!!!

Dersom noen av dere, kjære lesere, har gode ideer for hvordan jeg skal komme meg gjennom denne kjekke tiden, så ROP ut.

Imens så sitter jeg her, nyter regnet som faller ned og fjerner siste rest av snø, lytter til fuglene som kvittrer og en gryende vår som er på vei. Ønsker alle, med og uten feber i hele og halve kroppen, en strålende vårmåned MARS.

 

055

 

 

 

 

PS: nå leser jeg forresten at det er noe som heter «mensen-svette» også. Så kanskje er det ikke overgangsalderen som har rammet meg allikevel? Det skal tydeligvis ha noe med østrogennivået gjøre. Det er visst slik at når vi har lave østrogennivåer (før og i starten av mensen), så begynner kroppens termostat å gå i feil gir. Og om natten er temperaturreguleringssenteret i hjernen vår mest aktiv, og derfor svetter vi ekstra mye da. Så da lærte jeg noe nytt i dag også.

Og til neste gang skal jeg samle sammen alle gode forslag som kommer inn og la det være starten på neste måneds funderinger fra meg. Jeg tror det skal handle litt om alle fordeler med denne tilstanden jeg enten er i, eller snart kommer i :).

Dette innlegget ble publisert i Gunn Brox, Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til «Feber i halve kroppen!»

  1. Ellen sier:

    ☺ Skynd deg på en helsekost sjappe og kjøp Femarelle☺ funker for mæ

Legg inn en kommentar